Ruokaturvaa ja toimeentuloa naisille Turkanassa

eri-ikäiset pojat odottavat astiat kädessä ruoan jakelua ulkona.jpg

Tue Suomen Caritaksen kehitysyhteistyötä Keniassa:

caritas.fi/lahjoita

Danske Bank FI73 8000 1270 1545 04, viite 2312

MobilePay: 95959 

viesti: Kenia

Suomen Caritaksella on kehitysyhteistyöhanke "Ruokaturvaa ja parempaa toimeentuloa turkana-naisille Kangatothan ja Kerion alueilla" Turkanan maakunnassa, Keniassa. Turkanan maakunta on yksi Kenian köyhimpiä alueita. Hankkeella tuetaan paimentolaiskansaan kuuluvien naisten elinkeinoja ja ruokaturvaa perustamalla naisten ryhmiä ja tarjoamalla koulutusta vuohienhoidossa, korinpunonnassa sekämehiläistenhoidossa ja hunajan valmistuksessa. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisen Caritas Lodwarin kanssa. Hanke saa myös ulkoministeriön hanketukea vuosina 2021-2023. 

Terveellinen ja turvallinen kouluruokailu Kenian Lodwariin

 

Suomen Caritas on lisäksi tukenut St Augustinen alakoulua, joka sijaitsee Turkanan maakunnan keskuksessa, Lodwarissa ja joka tarjoaa koulutusta yli 500 oppilaalle. Kouluruoka on tähän mennessä keitetty ylläolevassa kuvassa näkyvällä alkeellisella liedellä aaltopellistä kokoon kyhätyssä rakennelmassa ja oppilaat ovat ruokalan puuttuessa syöneet joko ulkona tai luokkahuoneissa. 

Suomen Caritas tukee Lodwarin Caritasta keittiö- ja ruokalarakennuksen rakentamisessa koululle, jotta pienten oppilaiden ruoka voitaisiin jatkossa valmistaa ja nauttia hygieenisissä ja turvallisissa olosuhteissa. Koronaepidemia on hidastanut rakennuksen viimeistelytöitä, mutta töiden odotetaan silti valmistuvan vuoden 2020 loppuun mennessä.