top of page
boy-909552_1920.jpg

Stöd låginkomstfamiljer genom att hjälpa barn att åka på sommarläger.

Inhemskt socialt arbete stödjer låginkomstfamiljer med barns lägeravgifter och presentkort som delas ut före jul. Gör en donation för att stödja lokala familjer - formuläret finns längre ner på denna sida.

Lägerstöd ger sommarupplevelser

Lägerstöd ger barn och unga en möjlighet att uppleva lägerlivet. Med ditt stöd kan deltagarna njuta av en förändring i sin semester. Många låginkomstfamiljer som bor i Finland har svårt att erbjuda meningsfulla aktiviteter för sina barn under sommaren och vet inte hur de ska hantera semesterkostnaderna. Lägerstöd ger dessa familjer ekonomisk lättnad. När sommaren närmar sig är behovet av stöd som störst.

"Lägerstöd är viktigt för att barn och unga ska kunna komma bort från hemmamiljön. För många barn är lägerveckan den enda händelsen under sommarlovet. När du hjälper barnfamiljer ger du dem en minnesvärd lägerupplevelse."

  • Hannele Liukkonen, Caritaksen sosiaaliohjaaja

År 2022 kunde vi underlätta deltagaravgifterna för totalt åtta olika läger. Lägerstödet uppgick till sammanlagt 3650 euro. År 2023 delade vi ut stöd till 26 barn för fyra olika läger, totalt 2000 euro. Tack till alla donatorer som bidrog till sommarglädjen!

Hannele Liukkonen berättar om sin sommarlägerupplevelse:

"Jag har själv fått vara frivillig lägerassistent på Ursulinernas barnläger. Det har varit underbart att se hur barn som tidigare inte känt varandra snabbt lär känna varandra och börjar leka tillsammans. Barnens positiva energi är glädjande. Från tidig morgon till kväll orkar barnen med både organiserade aktiviteter och att stilla sig för dagens mässa. På fritiden verkar simning vara den mest omtyckta aktiviteten. Måltiderna är en viktig del av dagens rytm, och veckomenyn är hälsosam och varierad. Maten har alltid smakat utmärkt och det har funnits tillräckligt av den."

"På lägret får man släppa loss skolårets spänningar i en trygg miljö direkt när lovet börjar. Det känns även trevligare att vara hemma efter att ha varit borta ett tag. Och som en av lägerdeltagarna sa i slutet av lägret: 'Det ska bli skönt att åka hem, jag insåg att jag saknar mina småsyskon!'" minns Hannele.

Inhemska donationsmöjligheter finns också på webbplatsen "Auttamisesta arkea".

Stöd vårt inhemskt socialt arbete för att hjälpa lägerverksamhet

Bli en månadsgivare

Ge en gåva
leirituki uinti (1).png

Stort tack för ditt stöd! Med ditt stöd kan vi hjälpa andra.

Du kan donera valfritt belopp via MobilePay eller banköverföring:

MobilePay: 95959 (meddelande: kotimaa)

 

Mottagare: Caritas Finland fr

Kontonummer: FI73 8000 1270 1545 04

Referens: 2325 (inhemskt socialt arbete)

Insamlingstillstånd: RA/2022/218

bottom of page