top of page

Paastokeräys 2023

Lahjoita toivoa - Ihmisen ja oikeudenmukaisuuden puolesta

Vuoden 2023 paastokeräys kerätään Suomen Caritaksen kehitysyhteistyölle. Caritas tekee työtä rauhan, yhdenvertaisuuden ja hyvän elämän puolesta. Sinun lahjoituksesi tukee naisten ruokaturvaa Keniassa, pienviljelijäperheiden sopeutumista ilmastonmuutokseen Nepalissa, ympäristöoikeudenmukaisuutta Myanmarissa ja ihmiskaupan vaarassa olevia työläisiä Bangladeshissa.

Teemme ihmisarvoa kunnioittavaa työtä, jolla vähennetään eriarvoisuutta. Työmme tuottaa hyvää tulosta. Hankkeemme ovat edistäneet muun muassa puhtaan juomaveden saantia, naisten asemaa ja lasten ja nuorten koulutusta.

Voit tehdä lahjoituksen verkkosivuillamme osoitteessa www.caritas.fi/lahjoita tai lahjoittamalla suoraan Caritaksen tilille:

Saaja: Suomen Caritas ry

Tili: FI73 8000 1270 1545 04

Viite: 2257

Mobile pay: 95959 (viesti: Paasto)

Keräyslupa: RA/2022/218

Lue lisää kehitystyökohteistamme: Ruokaturvahanke Keniassa, Ympäristöoikeudenmukaisuus Myanmarissa.

Kuva alla: Kehitysyhteistyöhankkeessamme Keniassa naiset oppivat uusia elinkeinoja. Tässä naiset punovat koreja Naoroksen kylässä Turkanan maakunnassa Keniassa.

20220929_122119_0E5A2268.jpg

“Me naiset, me teemme paljon töitä”

Turkanassa sataa noin kahtena päivänä vuodessa. Yksi projektiin osallistuvista naisista on Paulina Iperit Ikori. Hän on osa projektin myötä aloitettua mikrolainaryhmää.

”Ennen tätä projektia, monet meistä tekivät kivihiiltä, monet yrittivät viljellä. Emme kuitenkaan saaneet siitä yhtään rahaa, jotta pystyisimme elättämään itsemme. Me naiset, me teemme paljon töitä. Mutta nyt me myös pystymme elättämään itsemme ja perheemme.”

Mikrolainojen lisäksi, projektissa koulutetaan naisia vuohien hoidossa, korien tekemisessä sekä mehiläisten hoidossa ja hunajan valmistuksessa. Ilmastonmuutos on vienyt paikallisilta paimentolaisyhteisöltä mahdollisuuden harjoittaa perinteisiä elinkeinojaan. Hankkeessa naisten ja sitä kautta yhteisöjen toimeentuloa monipuolistetaan vahvistamalla uusia elinkeinoja sekä yhteyttä markkinoihin. Paulina on perustanut lainallaan pienen kaupan:

”Ostin omalla lainallani sokeria, riisiä ja vehnäjauhoja ja perustin tämän kaupan. Olemme ryhmäni kanssa säästäneet nyt 6600 kenian shillinkiä (noin 50€). Päätämme yhdessä mitä rahoilla tehdään ja kaikkien mielipiteitä kuunnellaan. Tulevaisuudessa unelmamme on lainata rahaa yhteisömme naisille ja antaa sen palata takaisin yhteisölle korkoineen.”

20220929_123337_0E5A2288.jpg
bottom of page