top of page

Paastokeräys 2024

Lahjoita, vaikuta ja muuta maailmaa!
Tue Caritaksen kehitysyhteistyötä

Caritas tekee työtä yhdenvertaisuuden, rauhan ja hyvän elämän puolesta. Yhdessä voimme tukea ihmiskaupan vaarassa olevia Bangladeshissa ja pienviljelijäperheitä Nepalissa.

Joka vuosi yli 500 000 bangladeshilaista muuttaa köyhyyden takia etsiessään parempia työmahdollisuuksia. Tuellasi tarjoamme yhteisöille koulutusta oikeuksistaan , jotta he eivät päädy ihmiskaupan uhreiksi. Tarjoamme myös lakiapua sitä tarvitseville.

Nepalissa monet pienviljelijät kohtaavat haasteita tarjota ruokaa perheelleen. Ilmastonmuutos on entisestään vaikeuttanut tilannetta. Lahjoituksesi auttaa tarjoamaan heille koulutusta ja resursseja, jotka mahdollistavat kestävän elämäntavan ja tuovat ruuan perheiden pöytään.

 

Jokainen lahjoitus muuttaa maailmaa. Lahjoita alta löytyvän lomakkeen kautta.

Kiitos tuestasi!

Lue lisää keräyksestä ja muista lahjoituskeinoista lahjoituslomakkeen ja kuvan alta

SAFBIN CRASS-27 (1).jpg

Parempaa ravintoa ja turvallisia työmahdollisuuksia

Mitä sinä tekisit, jos et pystyisi enää tarjoamaan perheellesi riittävää ravintoa? Mitä jos et muuttuneiden sääolosuhteiden takia pystyisi enää viljelemään ruokaa?

Entä jos kotipaikkakunnallasi ei olisi enää työllistymismahdollisuuksia ja joutuisit jättämään perheesi ja lähtemään toiselle paikkakunnalle tai jopa toiseen maahan työn ja toimeentulon perässä? Lähtöäsi saattaa houkutella tai auttaa joku ihminen, joka antaa sinulle väärää tietoa. Saatat saada työpaikan, jonka ehdot tai tehtävänkuva ei olekaan, mitä sinulle on luvattu.

Suomen Caritaksen Paastokeräys 2024 kerätään juuri näille ihmisille. Caritas tekee omien kehitysyhteistyöhankkeidensa kautta työtä yhdenvertaisuuden, rauhan ja hyvän elämän puolesta. Yhdessä voimme tukea pienviljelijäperheitä Nepalissa ja ihmiskaupan vaarassa olevia Bangladeshissa. Paastokeräykseen osallistuminen tarjoaa meille konkreettisen mahdollisuuden toimia solidaarisuuden ja rakkauden periaatteiden mukaisesti ja rakentaa maailmaa, jossa jokaisella on mahdollisuus elää ihmisarvoista elämää.

Juuri tänään voit varmistaa, että maanviljelijät oppivat uusia viljelytekniikoita. Jopa 70 prosenttia maailman ruuasta tulee pieniltä viljelyksiltä, joita hoitavat perheet ja yhteisöt. Nepalissa monet pienviljelijät kuitenkin kohtaavat haasteita tarjota ruokaa perheelleen. Ilmastonmuutos on entisestään vaikeuttanut tilannetta. Suomen Caritaksen ja Nepalin Caritaksen yhteistyöhanke tukee 1800 pienviljelijäperhettä ja opettaa heille uudistavia viljelymenetelmiä. Tavoitteena on vahvistaa ruokaturvaa ja saada terveellistä ravintoa. Hankkeessa parannetaan maaperän kasvukuntoa, satojen varmuutta ja tuottavuutta ja lisätään luonnon monimuotoisuutta. Vuonna 2023 yhteensä 1800 maanviljelijää muodosti ryhmiä, jotka tukivat toisiaan kestävässä viljelyssä. Koulutuksen lisäksi perheet saivat siemeniä ja apua maaperän laadun parantamiseen.

Juuri tänään voit varmistaa, että työläiset kuulevat lisää oikeuksistaan Bangladeshissa. Tieto on tarpeen, sillä joka vuosi yli 500 000 bangladeshilaista muuttaa köyhyyden takia etsiessään parempia työmahdollisuuksia. Oikeuksia koskevan tiedon puute asettaa heidät haavoittuviksi hyväksikäytölle ja ihmiskaupalle. Suomen Caritaksen ja Bangladeshilaisen OKUP järjestön hanke tukee yli 24 000 siirtotyöläistä ja heidän perheenjäsentään, keskittyen erityisesti naisiin ja tyttöihin. OKUP tarjoaa siirtotyöläisille ja heidän yhteisöilleen koulutusta oikeuksistaan pienentääkseen heidän riskiään päätyä ihmiskaupan uhriksi. Tuemme tyttöjä ja naisia myös kotiin paluussa ja tarjoamme lakiapua niille, jotka ovat joutuneet rikoksen uhriksi. Viime vuonna 113 ulkomaille töihin lähtevää työläistä sai ennen lähtöään koulutusta, joka auttaa heitä varjelemaan oikeuksiaan.

Emeritus piispan vetoomus
Median kautta kuulemme ja näemme usein eri maissa asuvien hädänalaisten ihmisten tilanteesta. Ilmastomuutos, epäinhimilliset olosuhteet, suoranainen köyhyys ajavat ihmisiä ahdinkoon. Caritaksen paastouhrikeräys antaa meille mahdollisuuden auttaa konkreettisesti ihmisiä hädässä. Pienikin lahjoitus on suuri apu.

Kannustan lämpimästi meitä kaikkia tukemaan heitä!

 

+Teemu Sippo

Helsingin em.piispa

Suomen Caritaksen hallituksen puheenjohtaja 4/2024 saakka

 

Voit tehdä lahjoituksen suoraan Caritaksen tilille:

Saaja: Suomen Caritas ry 

Tili: FI73 8000 1270 1545 04

Viite: 2257 

 

Mobile Pay: 95959 (viesti: Paasto)

Keräyslupa: RA/2022/218 

bottom of page