top of page

Adventtikeräyksen tuotot auttavat lapsia

Caritaksen Adventtikeräyksen kohteena oli vuonna 2021 erityistarpeisten lasten koulukyydit Libanonissa. Monilla Libanonin asukkailla on taloudellisia vaikeuksia, ja polttoaineiden hinnat ovat nousseet merkittävästi. Voit lukea Libanonin tilanteesta lisää täältä.


Adventtikeräyksen tuotoilla turvataan koulumatkoja neljään Caritas Libanonin kouluun. Ensimmäinen erä Suomen ja Tanskan Caritasten yhdessä toteuttaman keräyksen tuotoista on jo mennyt perille. Saimme kaksi tarinaa siitä, kuinka tärkeää Adventtikeräyksen tuki on.

Christine Ayoub uskoo, että hänen 6-vuotiaan poikansa Cesarin ja muiden Caritaksen erityslasten keskuksessa käyvien lasten tulisi käydä keskuksessa fyysisesti päivittäin. Siellä he saavat yksilöllistä apua ja erityistä tukea, joka parantaa heidän elämänlaatuaan.

Christine on onnistunut tuomaan Cesarin kouluun joka päivä, vaikka polttoaineen hinta on noussut. Christine on huolissaan nykyisestä vaikeasta tilanteesta ja tulevaisuudesta. Inflaatio on nostanut tavaroiden ja palveluiden hintoja.

Christine on pystynyt täyttämään Cesarin perustarpeet kotona, mutta hän ei pysty antamaan erityistä tukea, kuten fysioterapiaa. Hän on kiitollinen Caritaksen palveluista ja kaikista keskuksen asiantuntijoista, jotka voivat tukea Cesaria.

Christine on kiitollinen Adventtikeräyksen kautta saadusta tuesta. Kun Cesar pääsee kouluun, hän ei jää opetuksessa jälkeen.

Jatkuu kuvan allaKuvassa Christine ja Cesar Ayoub.


Läsnäolo koulussa tukee lasten kehitystä


Perla Khalil on erityisopettaja Pohjois-Libanonissa Fghalissa sijaitsevassa Caritaksen erityslasten keskuksessa.

Kaikki keskuksen oppilaat eivät voi osallistua tunnille päivittäin korkeiden kuljetusmaksujen vuoksi. Jotkut vanhemmat onnistuvat tuomaan lapsensa keskukseen vain kahdesti viikossa. Toisilla ei ole varaa koulukyyteihin lainkaan.

”Lasten ja erityisesti nuorten on tärkeää olla paikalla joka päivä ja käydä terapiassa säännöllisesti. Mitä aikaisemmin puutumme, sitä enemmän voimme auttaa”, Khalil kommentoi tilannetta.

”Yritimme pandemian aikana opettaa verkossa etänä, mutta se on erittäin haastavaa. Lapsilla on tarpeita, jotka edellyttävät erityisopetusta ja yksilöllistä koulutussuunnitelmaa. Suurin osa ei pystynyt osallistumaan johdonmukaisesti, joten lapset taantuivat”, Khalil kertoo.

Adventtikeräyksen tuottojen turvin lapset voivat osallistua tunneille päivittäin. Se lisää keskittymiskykyä ja auttaa heitä saamaan suorempaa ja henkilökohtaisempaa opetusta. Lapset eivät jää jälkeen ja he saavat paremmat mahdollisuudet kasvuun, kehitykseen ja menestymiseen.


Kuvassa vasemmalla Perla Khalil.

20 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page