top of page

Kesäiset terveiset Caritaksesta!


Olemme kiitollisia jäsenyydestäsi! Lähetimme maaliskuussa jäsenmaksulomakkeen, kiitos kun maksoit sen. Pahoittelemme vielä kirjeeseen lipsahtanutta väärää vuosilukua. Maksusi kuitenkin rekisteröityi tälle vuodelle. Mikäli jäsenmaksusi on vielä maksamatta, saat meiltä muistutuslaskun.


Lahjoittaminen on lähimmäisenrakkautta

Olisiko sinulla mahdollisuuksia myös lahjoittaa Caritakselle? Pitkäjänteinen lahjoittaminen onnistuu, kun teet kuukausilahjoitussopimuksen verkkopankissasi. Autamme mielellämme sen tekemisessä. Kuukausilahjoituskohteemme ovat Kannatustuki, Kotimaan sosiaalityö, Kehitysyhteistyö ja Tuki Ukrainaan. Jo pienikin säännöllisesti lahjoitettu summa tuo toivoa heikoimmassa asemassa oleville ihmisille!


Kesäloma on jo alkanut – vielä ehdit lahjoittaa leiritukea! 

Suomen Caritas tukee vähävaraisia lapsia ja nuoria leirimaksuissa. Leirituki tarjoaa lapsille ja nuorille leirielämyksen. Tukesi avulla leiriläiset saavat vaihtelua loman viettoon. Leirituki antaa perheille taloudellista helpotusta. Kesällä tuen tarve on suurimmillaan. Leiritukea saavat esimerkiksi ursuliinien lastenleireille osallistuvat lapset sekä vahvistusleireille osallistuvat nuoret.

Saaja: Suomen Caritas ry

Tilinumero: FI73 8000 1270 1545 04

Viite: 2325 (kotimaan sosiaalityö)

 

MobilePay: 95959 (viesti: kotimaa)

 

Keräyslupa: RA/2022/218

 

Suunnitteletko tulevaisuuttasi pitkälle eteenpäin?

Muistathan, että Suomen Caritas on yksi mahdollinen testamentin lahjoituskohde. Suomen Caritakselle testamentatuilla varoilla on mahdollista tukea heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Testamentin voi kohdistaa järjestötyöhön ja halutessasi voit painottaa kotimaassa tehtävää työtä, kehitysyhteistyötä tai lapsia ja nuoria.

Tiesitkö, että kun teet testamentin jollekin järjestölle tai muulle yleishyödylliselle toimijalle, varallisuudestasi maksettavan perintöveron määrä pienenee? Testamentatuista varoista ei tarvitse maksaa perintöveroa. Autamme sinua ja/tai lakimiestäsi tarvittaessa asiassa mielellämme.

 

Caritaksen varainhankinta kehittyy

Suomen Caritas on mukana kahdessa keväällä alkaneessa Caritas Europan tukemassa ja rahoittamassa ohjelmassa, joka kehittää Caritaksen varainhankintaa. Advancing Caritas Through Solidarity (ACTS) -ohjelmassa Suomen Caritas koordinoi viiden maan tiimiä, joka kehittää kunkin jäsenorganisaation varainhankintaa. Tiimissä ovat mukana Luxembourgin, Portugalin, Skotlannin ja Viron Caritas-järjestöt. Hanke tavoittelee kestävää ja kehittyvää varainhankintaa.

Osallistujat saavat oppia toisiltaan ja jakavat tietoa hyvistä toimintatavoista muille varainhankijoille webinaareissa. Viime huhtikuussa tiimin jäsenet olivat vieraana Helsingissä. Työpajassa tutustuimme kunkin maan varainhankinnan nykytilanteeseen, keskustelimme hyvästä vuorovaikutuksesta lahjoittajan kanssa ja kävimme läpi SCIAFin varainhankintastrategiaa.

Toinen tuki on Caritas Europan järjestämä opetusohjelma Fundraising learning path, joka tukee osallistujamaiden varainhankintavalmiuksia, jossa valmistuu varainhankintastrategia ja löydetään uusia rahoituslähteitä.


Suomen Caritaksen verkkosivujen lahjoitussivujen uudistuminen etenee

Taustalla oli Caritaksen viestinnän ja varainhankinnan asiantuntija Laura Koskelaisen Ammattimainen varainhankinta -opintoihin kuulunut uudistus. Jo Paastokeräyksen ja Kotimaan keräyksen verkkosivut oli toteutettu uudistuksessa. Kannattaa käydä katsomassa lahjoitussivujen kehitystä verkkosivuiltamme.

Voit lähettää palautetta sivuista ja Caritaksen varainhankinnasta osoitteeseen laura.koskelainen@caritas.fi

 

Samanarvoinen elämäni -hanke on loppusuoralla

Suomen Caritaksella on ollut eriarvoisuuteen ja sen vähentämiseen keskittynyt hanke vuodesta 2021 alkaen. Nyt toinen hankekausi on loppusuoralla: koko hanke päättyy vuoden 2024 lopussa. Jäljellä on valokuvanäyttely Turun lähellä Ruskon kirjastossa 3. -27.9.2024. Tervetuloa katsomaan bangladeshilaisen kuvaajan GMB Akashin koskettavia kuvia ja lukemaan niihin liittyviä tarinoita. Kuvat ja hankkeeseen liittyvät oppimateriaalit löydät hankkeen verkkosivuilta osoitteesta samanarvoinenelamani.org.

Hankkeelle ei ole luvassa jatkoa, sillä hallitus on päättänyt lopettaa Ulkoministeriön Viestinnän ja globaalin kasvatuksen rahoituksen tällä vaalikaudella.


Caritaksen toimistolla henkilöstömuutoksia

Toimistolla on ollut kevätkaudella uusia henkilöitä. Caritas-kaupassa ja toimistotehtävissä maaliskuusta kesäkuun loppuun työskentelevä Kata Juujärvi on saanut vauhtia kaupan ja ompelupalvelun markkinointiin. Kehitysyhteistyön asiantuntijana toimineen Laura Silverin työura jatkuu toisen työnantajan palveluksessa kesäkuusta alkaen. Hänen seuraajansa Katri van Wensen aloittaa 1.8. Kesäkuussa korkeakouluharjoittelija on tutustunut ja kehittänyt järjestön uuden strategian rakentamista sekä hankkeiden ja varainhankinnan tilastointia. Kiitoksia kaikille tärkeästä työpanoksestanne!


Tuo tekstiileitäsi Caritaksen ompelupalveluun!

Jos käyt kesällä vaatteitasi läpi ja löydät korjattavia tai uudistettavia vaatteita, tuo ne Ompelupalveluun! Ompelijamme Silvana ottaa uusia ompelutöitä vastaan kesäkuun loppuun asti ja jälleen elokuun alusta alkaen. Caritas-ompelimossa voit teettää korjausompelua ja tilaustöitä. Korjauttamalla tai muodistamalla vanhan vaatteen autat vähentämään tekstiilijätettä. Palvelun tuotoilla tuet Suomen Caritaksen toimintaa. Jos olet epävarma kannattaako jokin vaate korjata tai muodistaa, niin tule näyttämään se meille. Ompelija kertoo mitä on mahdollista tehdä ja antaa hinta-arvion korjauksesta. Otathan yhteyttä ja sovi käynnistä etukäteen: caritas@caritas.fi, viestin otsikko "ompelupalvelu".


Lyhyesti

  • Caritaksen toimisto ja kauppa ovat suljettu 29.6.–5.8. Tervetuloa jälleen asiakkaaksemme tiistaina 6.8.2024 kello 10! Huomaathan, että sosiaalineuvojamme Hannele palaa töihin lomaltaan vasta 2.9.2024.

  • Caritaksen ruokajakelu on jäänyt tauolle kesän ajaksi. Seuraava ruokajakelu on 2.9.2024 kello 15.00.


Lämmintä ja rentouttavaa kesää toivovat Larissa ja Caritaksen toimiston väki
19 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page