top of page

YoungCaritas konferenssi Wienissä 21.-23.11.2018

Päivitetty: 8. huhtik. 2019

Minulla oli ilo ja kunnia edustaa Suomen Caritasta YoungCaritas konferenssissa Wienissä. Konferenssin teemana oli “Social education and Young Volunteerism” ja “Kick-off of new Young Caritas Network in Europe”.


Konferenssiin osallistui noin 70 henkilöä 32:stä eri Euroopan maasta. Konferenssi alkoi keskiviikkona 21.11. Magdas-hotellissa, joka on Caritas Itävallan omistama yhteiskunnallinen yritys, jonne on palkattu maahanmuuttajia tukemaan heidän sopeutumista ja integroitumista työelämään. Kokemukseni hotellista on erittäin positiivinen; ystävällinen ympäristö ja henkilökunta, ja kierrätystä suosiva hotelli. Suosittelen!

YoungCaritas on uusi ”Caritas muoto”, jossa tehdään työtä nuorten kanssa ja parissa. YoungCaritaksen päämääränä on auttaa nuoria ja yhteiskuntaa. Ensimmäiset YoungCaritakset aloittivat toimintansa Itävallassa ja Sveitsissä. Sen jälkeen mukaan liittyi Luxemburg, Ranska ja Saksa.

Konferenssissa Caritas Euroopan jäsenmaat laativat suunnitelman, jonka tarkoituksena on:

1) Rakentaa yhteiskunta, jossa ihmiset (eri taustoista) voi elää yhdessä ilman vihamielisyyttä ja ennakkoluuloa

2) Saada niin katoliset kuin ei-katoliset nuoret mukaan Caritaksen toimintaan, jossa he pääsevät tekemään hyväntekeväisyyttä, kehittämään yhteiskuntataitoja, ja samalla tutustua muihin oman maan ja muiden Euroopan maiden nuoriin

3) Järjestää tapaamisia ja konferensseja, jossa eri Euroopan maiden YoungCaritaksen nuoret, työntekijät ja vapaaehtoiset kokoontuvat vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia

Paavi on kehottanut meitä kaikkia ottamaan nuoret ja nuorten tarpeet ja ajatukset huomioon kuuntelemalla heitä. Sekä Caritas että YoungCaritas ovat ottaneet Paavin kehotuksen vakavasti vastaan ja siksi haluavat toimia aktiivisemmin nuorten parissa.

Myös Suomen Caritas haluaa tukea nuoria ja nuorten kehitystä yhteiskunnassamme, siksi on tarkoitus aloittaa Caritaksen nuorten ryhmä.

Jos haluat tulla mukaan ja tehdä HYVÄÄ yhdessä, ota yhteyttä: caritas@caritas.fi

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Meisa Dano

Suomen Caritas ry:n hallituksen jäsen ja vapaaehtoinen

40 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page