top of page

Syysterveiset Suomen Caritaksesta!

Päivitetty: 25. syysk. 2023

Syyskauden kuulumisia lyhyesti · Larissa Franz-Koivisto on ollut Suomen Caritaksen johdossa jo kymmenen vuotta · Osallistu jäsenkyselyyn, jonka avulla parannamme palvelujamme · Tuo vaatteesi Caritaksen ompelupalveluun


Larissa Franz-Koivisto on ollut Caritaksen peräsimessä jo kymmenen vuotta!


Suomen Caritas on kasvanut kymmenessä vuodessa vapaaehtoisyhdistyksestä 5 hengen työyhteisöksi ja työpaikaksi. Vuonna 2011 piispa emeritus Teemu Sippo SCJ alkoi kiinnittää Suomen Caritasta kiinteäksi osaksi katolista hiippakuntaa. Taustalla oli paavi Benedictuksen päätös nimittää Caritas viralliseksi katolisen kirkon avustus- ja kehitysyhteistyöjärjestöksi.

Samaan aikaan Suomen Caritas oli muutosten edessä. Uudessa tilanteessa Caritaksen hallitus pyysi vuonna 2011 Larissa Franz-Koivistoa asettumaan Caritaksen hallituksen puheenjohtajaksi. Franz-Koivisto, Sippo ja silloinen Caritaksen hallitus uudistivat yhdistyksen säännöt kansainvälisten Caritas-esikuvien mukaisiksi. Uudet säännöt astuivat voimaan vuonna 2015 ja samalla Franz-Koivistosta tuli Suomen Caritaksen pääsihteeri.

Suomen Caritas ry on osa kansainvälistä Caritasta. Olemme sekä Caritas Europan että Caritas Internationaliksen jäsen. Suomen Caritas on kehittänyt toimintaansa niin, että se täyttää Caritas Internationaliksen hallintostandardit ja kansainvälisen avustus- ja kehitysyhteistyön tunnusmerkit. Organisaation pohjana on vahvasti katolinen identiteetti. Katolisen kirkon yhteiskuntaopetuksen periaatteista ihmisarvo, yhteinen hyvä, solidaarisuus ja köyhien ja haavoittuvien mahdollisuuksien parantamisen ensisijaisuus muodostavat Caritas-järjestön tukipilarit.

Ekumeenisuus, kristillisten kirkkojen välinen yhteistyö, on Suomen Caritakselle tärkeää. Olemme Suomen Ekumeenisen neuvoston kumppanuusjärjestö. Moni Caritaksen hallituksen jäsen kuuluu johonkin ekumeenisen neuvoston jaostoon. Ne järjestävät monenlaisia tapahtumia ja vaikuttavat sekä yhteiskunnallisissa että kirkollisissa kysymyksissä.

Franz-Koivisto istuu Suomen Caritaksen edustajana Kirkon Ulkomaanavun hallituksessa asiantuntijajäsenenä. Vastavuoroisesti Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja vierailee säännöllisesti Caritaksen hallituksen kokouksissa. Muita yhteistyöjärjestöjä Caritaksella ovat Sininauhaliitto, Euroopan köyhyyden vastainen verkosto EAPN ja SOSTE.


Jäsenillä mahdollisuus vaikuttaa

”Kiitän kaikkia, jotka ovat uskoneet työhömme ja olleet Caritaksen jäseniä. Kiitän myös kaikkia lahjoittajia. Tällöin olemme pystyneet auttamaan apua tarvitsevia. Olen hyvin kiitollinen myös saamastani henkilökohtaisesta tuesta ja kannustuksesta. Minulle on ollut etuoikeus luotsata Caritasta eteenpäin upeiden ja sitoutuneiden ihmisten kanssa”, Franz-Koivisto sanoo.

Franz-Koivisto toivoo, että hiippakuntalaiset kokisivat järjestön yhä voimakkaammin omaksi avustus- ja kehitysyhteistyöjärjestökseen.

”Näin toivovat niin paavi Fransiscus kuin piispa emeritus Teemu Sippo. Haluamme, että toimintamme näkyisi yhä enemmän seurakunnissa ympäri maata. Toivomme, että Caritaksen jäsenet kertovat järjestöstä seurakunnissaan. Haluamme, että Caritaksen tekemä karitatiivinen työ, päivittäinen ohjaus- ja neuvontyö, avustustyö sekä vaikuttamistyö tulisi lähemmäksi seurakuntalaisia”, Franz-Koivisto sanoo.


Jäsenyyden merkitys korostuu vuonna 2024, jolloin jäsenillä on useita vaikutusmahdollisuuksia. Huhtikuussa valitaan Caritaksen uusi hallitus seuraavalle nelivuotiskaudelle. Samana vuonna alkaa myös uuden strategian rakentaminen.

Mikäli sinua kiinnostaa hallituksessa toimiminen, ota rohkeasti yhteyttä Larissa Franz-Koivistoon larissa.franz@caritas.fi tai nykyisiin hallituksen jäseniin.


Lyhyesti

Vastaa jäsenkyselyymme

Haluamme parantaa toimintaamme ja tarjota jäsenillemme ja muille Suomen Caritasta lähellä oleville ihmisille parempaa palvelua. Tästä syystä haluamme oppia lisää Sinun tarpeistasi ja näkemyksistäsi.

Vastaajat osallistuvat palkinnon arvontaan.
Tervetuloa Caritaksen kehitysyhteistyöiltaan!

Tule tutustumaan torstaina 28.9. kello 18–20 Suomen Caritaksen hankkeisiin Keniassa, Myanmarissa, Nepalissa ja Bangladeshissa sekä mahdollisuuksiin osallistua hankkeisiin vapaaehtoisena.

Ilta käynnistää Caritaksen ensimmäisen kehitysyhteistyöryhmän, jonka jäsenet pääsevät osallistumaan hankkeiden viestintään, varainkeruuseen ja hallintoon sekä hankkeiden vierailuille kohdemaihin. Tarjoamme illan osallistujille herkullista pitsaa hyvässä seurassa!


Tilaisuus järjestetään Suomen Caritaksen toimistolla osoitteessa Kuusitie 6, Helsinki.Caritaksen ompelupalvelu avautuu jälleen syyskuussa

Caritas -ompelimossa voit teettää korjausompelua ja tilaustöitä. Korjauttamalla tai muodistamalla vanhan vaatteen autat vähentämään tekstiilijätettä. Palvelun tuotoilla tuet Suomen Caritaksen toimintaa.

Jos olet epävarma kannattaako jokin vaate korjata tai muodistaa, niin tule näyttämään se meille. Ompelija kertoo, mitä on mahdollista tehdä ja antaa hinta-arvion korjauksesta.

Otathan yhteyttä ja sovi käynnistä etukäteen: caritas@caritas.fi, viestin otsikko "ompelupalvelu".


Jäsenmaksunsa maksaneille alennusta luostarituotteista

Maksamalla jäsenmaksusi teet osaltasi avustustoimintamme mahdolliseksi! Tänä vuonna jäsenmaksunsa maksaneet saavat myös 10 prosentin alennuksen luostarituotteista ja ompelupalvelusta. Ostoksia voit tehdä Caritas-kaupassa osoitteessa Kuusitie 6, Helsinki ja verkkokaupassamme www.caritas.fi/caritas-kauppa. Alle 25-vuotiaille jäsenillemme jäsenmaksun maksaminen on vapaaehtoista.


Mukavaa alkusyksyä sinulle – toivottavasti näemme toimistolla tai tapahtumissa!

Terveisin Larissa Franz-Koivisto ja Caritaksen toimiston väki
29 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page