top of page

Tervehdys Suomen Caritaksesta!

Päivitetty: 22. maalisk. 2022

Caritas jäsenkirje maaliskuussa 2022


Suomen Caritaksen toiminta aktivoituu vähitellen pandemian aiheuttamien kokoontumisrajoitusten väistyessä. Caritaksen toimistolla on kokoontunut kerran kuussa ystäväkahvila ja olemme jakaneet hävikkiruokaa joka toinen viikko. Caritaksen hankkeissa on parhaillaan käynnissä viimeinen hankevuosi. Kehitysyhteistyöhankkemme ovat tällä hetkellä Keniassa ja Myanmarissa. Voit lukea lisää hankkeistamme verkkosivuiltamme. Olemme juuri jättäneet Ulkoministeriölle kolme uutta ehdotusta seuraavalle hankekaudelle. Nyt odotamme, menevätkö hankkeet läpi. Viestinnän ja globaalikasvatuksen hankkeiden hakuaika on syksyllä. Tällä hetkellä on käynnissä Samanarvoinen elämäni -hanke ja KYMPPI-hanke yhdessä Diakonissalaitoksen, Filantropian ja Filoksenian kanssa.

Nyt keväällä keräämme rahaa Paastokeräyksen kautta Kenian kehitysyhteistyöhankkeeseemme. Tuemme myös ukrainalaisia Caritas Internationaliksen katastrofikeräyksen kautta.

Tervetuloa Caritaksen vuosikokoukseen! Kutsu on alla.


Caritaksen vuosikokous 26.4.2022 kello 17

Kutsumme kaikki Suomen Caritaksen jäsenet vuosikokoukseen Pyhän Marian seurakuntasaliin osoitteeseen Mäntytie 2, 00270 Helsinki.

Caritaksen hallitukseen on avautumassa kaksi paikkaa uusille jäsenille. Ehdokkaat tulee nimetä hallitukselle viimeistään 26.3.2022.

Caritaksen vuosikokoukseen voit osallistua myös etäyhteydellä. Lähetämme sinulle linkin etäkokoukseen, jos lähetät pyynnön ja sähköpostiosoitteen 22.4. mennessä osoitteeseen caritas@caritas.fi.


Caritaksen paastokeräys 2022 edistää parempaa toimeentuloa Keniassa

Caritaksen kehitysyhteistyöhanke edistää parempaa toimeentuloa ja ruokaturvaa paimentolaiskansaan kuuluville naisille sekä heidän perheilleen Turkanan maakunnassa, Keniassa. Luoteis-Kenian kuivilla alueilla sijaitseva Turkanan maakunta on yksi Kenian köyhimmistä alueista ja nälän uhka on jatkuvasti läsnä. Ruokaturvan toteutumiseksi ihmisillä tulisi olla mahdollisuus hankkia riittävästi turvallista ja ravinteikasta ruokaa terveellisen ja aktiivisen elämän ylläpitämiseksi. Ilmastonmuutoksen aiheuttamat toistuvat kuivuudet ovat kärjistäneet paimentolaisyhteisöjen haavoittuvuutta johtaen ruokaturvan heikentymiseen entisestään.

Tukemalla Caritaksen paastokeräystä tuet kenialaisten naisten sekä heidän perheidensä ruokaturvan parantumista, elinkeinojen vahvistumista ja naisten voimaantumista toimimaan uudenlaisin tavoin oman ja perheidensä hyvinvoinnin parantamiseksi.

Voit tehdä lahjoituksen verkkosivuillamme osoitteessa www.caritas.fi/lahjoita tai lahjoittamalla suoraan Caritaksen tilille:

Saaja: Suomen Caritas ry

Tili: FI73 8000 1270 1545 04

Viite: 2257

Mobile pay: 95959 (viesti: Kenia)


Keräyslupa: RA/2019/18 (2019–2022)Tue ukrainalaisia Caritaksen katastrofikeräyksessä

Ukrainan Caritas-järjestöt tukevat ihmisiä kriisin keskellä. Voit auttaa heitä Suomen Caritaksen välityksellä. Välitämme lahjoitukset sisarjärjestöille. Caritas Ukraine ja Caritas-Spes tarjoavat maan sisäisille pakolaisille ajantasaista tietoa tilanteesta, ruokaa, juomavettä ja henkilökohtaisia hygieniatarvikkeita sekä turvallisen paikan nukkua, syödä ja peseytyä.

Voit tehdä lahjoituksen verkkosivuillamme tai suoraan Caritaksen tilille:

Saaja: Suomen Caritas ry

Tili: FI73 8000 1270 1545 04

Viite: 2011

Mobile pay: 95959 (viesti: Ukraina)


Keräyslupa: RA/2019/18 (2019–2022)

Lämmin kiitos tuestasi!


Suomen Caritaksen tapahtumia


Caritaksen pääsiäisbasaari sunnuntaina 10.4.2022 kello 10.30–14.30 Pyhän Henrikin seurakuntasalissa osoitteessa Pyhän Henrikin aukio 1 A, 00140 Helsinki. Myynnissä on luostarituotteita ja arpoja. Salissa voit nauttia kahvia ja ruokaa sekä ostaa ruokaa myös mukaasi.


Jos haluat lahjoittaa ehjiä ja uusia arpajaisvoittoja, joiden minimiarvo on 2 €, voit lähettää tai tuoda niitä 31.3. mennessä Caritaksen toimistolle. Kiitos jo etukäteen lahjoituksestasi!


Samanarvoinen elämäni -näyttely esillä Vaasassa

Caritaksen Samanarvoinen elämäni -näyttely tuo välähdyksiä bangladeshilaisesta arjesta. Näyttelyyn kuuluu lähes kaksikymmentä bangladeshilaisen valokuvaajan GMB Akashin kuvaa ja niihin liittyvää tarinaa.

Näyttely on esillä Vaasan pääkirjaston Galleriakäytävällä 1. kerroksessa 28.4.2022 asti.

Näyttelyssä esillä olevat kuvat tuovat esiin tavallisten bangladeshilaisten arkea. Akash kuvaa arvostavalla tavalla yhteiskuntien reunamille jääviä ihmisiä ja antaa heille mahdollisuuden tuoda äänensä kuuluviin.

Näyttely liittyy Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hankkeeseen, johon kuuluu myös oppimateriaali ja sosiaalisen median kampanja. Hankkeessa käynnistyy huhtikuussa valokuvauskilpailu nuorille ja aikuisille. Eriarvoisuuden teemoihin liittyviä kuvia voi lähettää ajalla 11.4.-13.5.2022.

Lue lisää näyttelystä ja valokuvauskilpailusta osoitteesta samanarvoinenelamani.org


Tapahtumia Caritaksen toimistolla osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki


Ystävyyden kahvila Caritaksen toimistolla keskiviikkoisin kello 15–17. Kahvila pidetään kevätkaudella 16.3., 13.4., 11.5., 15.6.2022.

Hävikkiruoanjakelu Caritaksen toimistolla joka toinen maanantai klo 15–16. Kevään ruuanjakopäivät ovat 21.3., 4.4., 2.5., 16.5. ja 30.5.2022.


Saippuatarjous Caritaksen kaupassa!

Tarjouksessa 3 saippuaa yhteensä 12 euroa. Saippuat on valmistettu Notre Dame de Ganagobien benediktiiniluostarissa, Etelä-Ranskassa. Tilattavissa myös Caritaksen verkkokaupasta.

Caritaksen kaupasta saat herkulliset muistamiset ja laadukkaat lahjat. Lisäksi valikoimissa on nyt myös käytettyjä vaatteita edulliseen hintaan. Kaupassa on uusi vaatevalikoima! Kauppaan voi lahjoittaa puhtaita ja ehjiä vaatteita, tai ne voi tuoda Zara-myymälöissä oleviin Caritaksen keräyslaatikoihin ympäri Suomen. Kauppa on auki arkipäivisin klo 10–15 osoitteessa Kuusitie 6, Helsinki.


Jäsenmaksunsa maksaneille alennusta luostarituotteista

Maksamalla jäsenmaksusi teet osaltasi avustustoimintamme mahdolliseksi! Tänä vuonna jäsenmaksunsa maksaneet saavat myös 10 prosentin alennuksen luostarituotteistamme. Luostarituoteostoksia voit tehdä toimistollamme (Kuusitie 6, Helsinki) ja verkkokaupassamme (www.caritas.fi/caritas-kauppa). Alle 25-vuotiaille jäsenillemme jäsenmaksun maksaminen on vapaaehtoista.

Caritaksen jäsenmaksu postitetaan maaliskuussa. Olemme lähettäneet jäsenmaksulomakkeet sähköpostilla juuri ennen tämän kirjeen lähettämistä. Paperikirjeen saajat saavat kirjeen ja laskun samassa kuoressa.


Mukavaa kevään jatkoa sinulle – toivottavasti näemme vuosikokouksessa!

26 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page