top of page

Ulkoministeriön rahoitusta uusille hankkeille – Ilmastonmuutos ja siirtolaisten oikeudet keskiössä

Kahdelle Suomen Caritaksen kehitysyhteistyöhankkeelle on myönnetty Ulkoministeriön rahoitus. Hankkeet toteutetaan yhteistyössä kumppaneiden kanssa Nepalissa ja Bangladeshissa vuoden 2023 alusta alkaen.

Nepalissa keskitytään ilmastonmuutokseen ja sen vaikutuksiin pienviljelijäyhteisöissä. Nepal on yksi maailman haavoittuvimpia maita ilmastonmuutoksen vaikutuksille. Hanke tuo viljelijöitä yhteen luomaan ilmastoystävällisiä, paikallisia ratkaisuja vastaamaan ilmastonmuutoksen aiheuttamiin haasteisiin. Hankkeen kohderyhmää ovat heikoimmassa asemassa olevat pienviljelijät Nawalpurin alueella.

Bangladeshissa alkava hanke edistää siirtolaistyöläisten oikeuksia. Omia oikeuksia koskevan tiedon puute, luvattomien rekrytointiagenttien läsnäolo, köyhyys ja naisiin kohdistuva väkivalta tekevät naisista erityisen haavoittuvaisia hyväksikäytölle, pakkotyölle ja ihmiskaupalle. Hanke antaa naisille ja tytöille tietoa ja yhteisöille valmiudet puolustaa heidän oikeuksiaan.


Suomen Caritaksen kahdesta nykyisestä hankkeesta on saatu hyviä tuloksia. Keniassa yli 500 naisen ruokaturva on parantunut ja heidän taloudellinen itsenäisyytensä lisääntynyt. Naiset ovat saaneet koulutusta muun muassa mehiläistarhauksesta ja korien tekemisestä. Lisäksi naiset ovat muodostaneet ryhmiä, joiden kautta he saavat pieniä lainoja yritystoiminnan aloittamiseksi. Haastavasta tilanteesta huolimatta Myanmarissa hankkeen kautta on asennettu kasvihuone, 20 vesisuodatinta kouluihin sekä koulutettu yhteisöjä kestävästä kehityksestä. Vuonna 2021 alkaneet hankkeet Keniassa ja Myanmarissa päättyvät vuonna 2023.


Paras tapa tukea Caritaksen kehitysyhteistyöhankkeita on ryhtyä kuukausilahjoittajaksi. Kuukausilahjoittajaksi voit liittyä Caritaksen nettisivuilla www.caritas.fi/kuukausilahjoitus.

Keräyslupa: RA/2022/218


Allaolevassa kuvassa on joukko ihmisiä vedenhakumatkalla Keniassa Lodwarin maakunnassa.24 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page