top of page

"Unohdetut kriisit kaipaavat tukeamme"

Suomen Caritaksen pääsihteerin Larissa Franz-Koiviston Adventtitervehdys

Vuosi olla ollut maailmalla kriisintäytteinen. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on pysynyt otsikoissa ja olemme seuranneet tiiviisti Ukrainan tapahtumia. On tapahtunut pahoja maanjäristyksiä viimeksi Marokossa, missä paikallista Caritasta on tuettu Caritas perheestä. ihmiset ovat lähteneet maanpakoon Azerbaidžanista esimerkiksi Armeniaan, jossa paikallinen Caritas tukee. Kaiken tämän lisäksi Israelin ja Hamasin välinen jännittynyt tilanne purkautui sotatoimiksi syksyllä. Caritas Jerusalem on tehnyt parhaansa vaikeassa tilanteessa ja myös sinne on kohdistunut raskaita menetyksiä sekä suoraan henkilöstöön ja heidän läheisiinsä että vaurioita infrastruktuuriin. Sitoutunut Caritas henkilöstö tekee silti työtään suurella sydämellä vaikeassa tilanteessa.

Maailman ongelmat eivät kuitenkaan valitettavasti ole tässä ja moni varmasti kysyy, miksi Suomen Caritas ei avaa omaa adventtikeräystä Gazaan tai Ukrainaan. Pidämme tärkeänä kohdistaa huomiota myös muihin maailman kriisipesäkkeisiin. Haluamme, että toiminta pysyy käynnissä näilläkin alueilla, kun maailman huomio ja avustuksien virta kohdistuu Ukrainaan ja Gazaan. Siksi olemme tänä vuonna valinneet yhteistyössä Caritas Norjan kanssa adventtikeräyskohteeksi Sri Lankan. Projekti Sri Lankan vaikeissa olosuhteissa edistää köyhien perheiden ravitsemusta ja lisää ruokaturvaa. Lue lisää Adventtikeräyksestä verkkosivuiltamme.


Olemme keräneet varoja edelleenkin myös Ukrainaan. Tänä vuonna järjestimme yhdessä seurakuntien kanssa yhteisen helluntaikeräykseen Ukrainan Caritaksille yhteistyössä Pohjoismaiden Caritasten kanssa, johon ainakin osa katolisista seurakunnista otti osaa. Päätöksen yhteiskeräyksestä teki Pohjoismaiden piispainkonferenssi. Vastaavanlainen keräys on suunnitteilla myös ensi vuodeksi ja silloin toivomme kaikkien katolisten seurakuntien lähtevän mukaan yhteiskeräykseen. Keräämme varoja Ukrainaan jatkuvasti. Teemme yhteistyötä Ukrainan avustamiseksi sekä Pohjoismaisella tasolla että yhteistyössä Caritas Itävallan kanssa, jolla on ollut hyvää kehittämistyötä maassa jo ennen sotaa.


Työ jatkuu myös kotimaassa. Olemme toimittaneet tänäkin vuonna katolisiin seurakuntiin ruokalahjakortteja vähävaraisille perheille ja yksittäisille senioritalouksille tuomaan jouluiloa ja mahdollistamaan perheille joulun. Tämän on mahdollistanut saamamme avustus ja lahjoitukset. Kiitokset kaikille Kotimaan sosiaalityöhön lahjoittaneille!

Ensi vuonna Kotimaan sosiaalityömme jatkuu. Jaamme hävikkiruokaa Caritaksen toimistolla kaksi kertaa kuussa. Järjestämme ystävä- ja retkitoimintaa niille, jotka kokevat olevansa vailla ystävää, tarvitsevat harjoitusta suomen kielessä ja/tai muuten haluavat tulla mukaan yhteisen kahvikupposen ja sämpylän ääreen. Tämän toiminnan mahdollistaa saamamme avustus Sininauhaliitosta.


Toivon, että otatte osaa adventtikeräykseemme, tulkaa käymään toimistolla ihan muuten vaan tai ostoksille Caritas-kauppaamme. Lämmin kiitos kaikille tukijoillemme, sponsoreille ja aktiviteetteihin osallistujille sekä kaikille vapaaehtoisille! Yhdessä olemme Caritas!


Toivotamme sinulle ja läheisillesi siunattua Adventinaikaa. Ollaan yhteyksissä ja tapaamisiin pian!


Larissa Franz-Koivisto

Suomen Caritas ry:n pääsihteeri34 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page