top of page

Vuosikokous käynnisti Caritaksen kevätkauden

Suomen Caritakselle on valittu uusi hallitus. Caritaksen vuosikokous valitsi 25.4.2024 uusia hallituksen jäseniä. Nykyisessä hallituksessa on kuusi uutta jäsentä ja kolme, joiden kausi jatkuu. Nykyisen hallituksen jäsenet ovat piispa Raimo Goyarrola, Pekka Palokangas, Mariam Dano, Osmo Vartiainen, Veronika Pollastrini, isä Joosef Dang, Klaus Damsten, Alexandra Lahti – Nuuttila ja Giovanni Canarecci. Piispa Raimosta tulee myös hallituksen puheenjohtaja.

Hyvästelimme kokouksessa myös erovuorossa olleet hallituksen jäsenet, jotka olivat piispa emeritus Teemu Sippo, Meisa Dano, Gloria Lapitan, Katia Orellana, isä Ryszard Mis, Elie El-Khouri ja Francesco Ferrari.

Vuosikokouksessa oli erityisvieraana Caritas Europan pääsihteeri Maria Nyman. Hän kertoi puheessaan Caritaksen taustalla olevista arvoista, kristillisestä lähimmäisenrakkaudesta. Hän muistutti, että Laupias samarialainen ei kysellyt autettavan ihmisen taustoja tai avun tarvetta. Hän auttoi pyyteettömästi. Sama henki on Caritaksen auttamistyön taustalla.

Nyman tapasi vierailullaan useita eri kirkkojen edustajia ja liikuttuneensa siitä, miten vedämme yhtä köyttä. Nymanin mielestä uskonnollistaustaisilla järjestöillä on tärkeä rooli tämän päivän maailmassa. Hän ilahtui, että Suomen Caritas on vaikutusvaltainen ja omistautunut järjestö, vaikka se onkin kooltaan pieni. Voit lukea lisää Nymanin vierailusta täältä.

Kokouksen päätteeksi osallistujat pääsivät nauttimaan indonesialaista ruokaa, jotka vapaaehtoiset olivat valmistaneet.


Tapahtumia

Tervetuloa Samanarvoinen elämäni -näyttelyn avajaisiin ja Bangladesh-iltaan 14.5.2024 kello 17.30–19.00.

Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua bangladeshilaiseen arkeen ja siirtotyöläisen haasteisiin. Tutustumme GMB Akashin koskettaviin kuviin ja kuvissa olevien henkilöiden tarinoihin. Kuulemme myös terveisiä Caritaksen kehitysyhteistyökohteesta. Siinä ehkäistään ihmisiä joutumasta ihmiskaupan uhreiksi ja tuetaan uhreiksi jo joutuneita.

Samanarvoinen elämäni -näyttely esittelee lähes kaksikymmentä Akashin valokuvaa, joihin liittyy tarinoita yhteiskunnan reunamilla elävistä ihmisistä. Se on avoinna Entressen kirjastossa 7.–25.5.2024.

 

Tervetuloa Silvanan La Fiesta-afterwork -iltaan Caritas-kauppaan 17.5.2024 kello 17.00. Illassa on luvassa tarjouksia kaupassa, pientä tarjoilua ja lattarimusiikkia.


Rohkeus muuttaa maailmaa – Tervetuloa Maailma Kylässä 2024 festivaaleille

Kestävän kehityksen festivaali, Maailma kylässä, valloittaa Helsingin Suvilahden toukokuun viimeisellä viikolla. Viikonloppu tarjoaa tekemistä koko perheelle – musiikkia, työpajoja, hyvää ruokaa ja runsaasti eri kansalaisjärjestöjä.

Löydät Suomen Caritaksen Mahdollisuuksien torilta paikalta M524 la 25.5. klo 11–21 ja su 26.5. klo 11–19. Caritaksen pöydällä pääset kuulemaan kehitysyhteistyöhankkeistamme, astumaan bangladeshilaisen siirtotyöläisen kenkiin ja tekemään ostoksia, joiden tuotot menevät kehitysyhteistyöhankkeidemme hyväksi.

Nähdään festareilla!

Caritaksen ruokajakelu jää tauolle koko kesän ajaksi. Viimeinen jako ennen taukoa on 27.5 ja seuraava sitten 2.9.2024 kello 15.00.

 

Lahjoitus tuo kesäelämyksen

Lahjoita leiritukea! Suomen Caritas tukee vähävaraisia lapsia ja nuoria leirimaksuissa. Leirituki tarjoaa lapsille ja nuorille leirielämyksen. Tukesi avulla leiriläiset saavat vaihtelua loman viettoon. Leirituki antaa perheille taloudellista helpotusta. Kesän lähestyessä tuen tarve on suurimmillaan. Leiritukea saavat esimerkiksi ursuliinien lastenleireille osallistuvat lapset sekä vahvistusleireille osallistuvat nuoret. Lue lisää leirituesta ja lahjoita verkkosivujemme kautta.


Kiitos paastokeräyslahjoituksesta! Tänä vuonna keräsimme Paastokeräyksen Suomen Caritaksen kehitysyhteistyökohteisiin Bangladeshiin ja Nepaliin. Kehitysyhteistyökohteisiin voit lahjoittaa, vaikka paastokeräys on ohi. Kaikki kuukausi- ja kertalahjoitukset vievät hankkeitamme eteenpäin. Lue lisää hankkeistamme ja lahjoita verkkosivujemme kautta.


Suomen Caritaksen verkkosivujen lahjoitussivut uudistuvat toukokuun aikana. Taustalla on Caritaksen viestinnän ja varainhankinnan asiantuntija Laura Koskelaisen Ammattimainen varainhankinta -opintoihin kuuluva uudistus. Jo Paastokeräyksen ja Kotimaan keräyksen verkkosivut on toteutettu uudistuksessa. Kannattaa käydä katsomassa lahjoitussivujen kehitystä verkkosivuiltamme. Voit lähettää palautetta sivuista osoitteeseen laura.koskelainen@caritas.fi


Kuva: Caritaksen vuosikokoukseen osallistuivat Caritas Europan pääsihteeri Maria Nyman, piispa Raimo Goyarrola, Suomen Caritaksen pääsihteeri Larissa Franz-Koivisto ja piispa emeritus Teemu Sippo.23 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Комментарии


bottom of page