top of page

Kotimaan työ

Suomessa Caritaksen kotimaan työhön kuuluu:

Sosiaalineuvonta

Caritas tarjoaa sosiaalineuvontaa kaikille apua tarvitseville. Caritaksen sosiaalineuvoja Hannele Liukkoselta voi kysyä neuvoa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi liittyen muun muassa sosiaaliturvaan, terveyspalveluihin sekä asumis- ja työllistymiskysymyksiin. Hanneleen voi ottaa yhteyttä puhelimitse 040 2566275 tai sähköpostilla hannele.liukkonen@caritas.fi. Lisäksi voit varata ajan tapaamiselle. 

Hävikkiruokajakelu ja vaateapu 

Suomen Caritaksen toimistolla on kaksi kertaa kuussa maanantaisin hävikkiruokajakelu (katso tarkemmat tiedot Tapahtumat-sivulla) yhteistyössä Helsingin hävikkiruokaterminaalin kanssa. 

Suomen Caritaksella on myös kierrätysvaatekauppa yhteistyössä Inditex-yrityksen (mm. Zara-liikkeet) kanssa. Kierrätysvaatteita voi lahjoittaa Caritaksen keräyslaatikoihin Zara-myymälöissä ympäri Suomen. Lahjoitamme vaatteita vähävaraisille perheille ja muille apua tarvitseville. 

Ruokalahjakortit ja leiriavustukset 

Suomen Caritas jakaa erityisesti joulun alla ruokalahjakortteja tarvitseville yhteistyössä katolisten seurakuntien kanssa.


Caritas on tukenut vuosittain kymmeniä lapsia ja nuoria leirimaksuissa. Leirejä on monenlaisia hiippakunnan vahvistusleireistä virkistys- ja harrastusleireihin. 

Leiritukea voi hakea ympäri vuoden, mutta etusija on edelleen kesäajan leireillä. Muille leireille tuki katsotaan sen mukaan onko tukirahaa jäänyt kesäleirien jälkeen. Leiritukea haetaan Hannele Liukkoselta sähköpostilla hannele.liukkonen@caritas.fi.

Leirituki jaetaan yksityishenkilöiden lahjoituksista kyseistä toimintaa varten. Esitämmekin lämpimät, sydämelliset  kiitokset kaikille tukijoille ja lahjoittajille, jotka mahdollistavat tälläisen toiminnan.

Mikäli jäi kysyttävää tai mietittävää, niin voit olla yhteydessä Caritaksen sosiaalineuvoja Hannele Liukkoseen p: 040 2566275. Hannele auttaa myös tarvittaessa hakemusten kanssa.

Ystävyyden kahvila

Caritaksen toimistolla järjestetään kuukausittain Ystävyyden kahvila, joka on kaikille avoin kohtaamispaikka. Ystävyyden kahvila tekee myös retkiä eri kohteisiin. Kahvila-ajat ja retkien aikataulu Tapahtumat-sivulla.

Nuorten toiminta

YoungCaritas-toiminnassa nuoret edistävät rauhaa ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta itse ideoimillaan tavoilla. 

 

Kotimaan hankkeet 

Samanarvoinen elämäni -hanke tuo bangladeshilaisen valokuvaajan GMB Akashin kuvia Suomeen.

Aiempia hankkeita:

  • Caritas oli mukana yhtenä yhteistyökumppanina nuorten vanhempien työllistymistä edistävässä DUUNI – vanhemmuuden taidot työelämävahvuudeksi-hankkeessa. Projektin tavoitteena oli edistää nuoren työelämätaitoja ja osaamisen tunnistamista vanhemmuuden taitoja hyödyntämällä. 

  • Yritysten yhteiskuntavastuuseen keskittynyt Kymppi-hanke yhteistyössä Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön, Filantropian ja Filoksenian kanssa oli käynnissä vuoden 2022 loppuun asti.

  • Nuorille suunnatun Ole muutos! -kampanjan materiaalit löytyvät omalta sivustoltaan. 

IMG_7852 (3).JPG
olemuutos.PNG
34673339_261254644450508_200151168113757
YKt.jpg
bottom of page